Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Esküt tettek

2024. október 16., szerda 21:19

Október 15-én tartotta alakuló ülését, s tette le esküjét Szákszend új képviselő-testülete, valamint Papp Attila Csaba polgármester, aki már az előző ciklusban is irányította a települést. Az eseményt Takács Károly, Oroszlány város polgármestere, dr. Tomayer Tamás jegyző, Bársony Éva pénzügyi osztályvezető is megtisztelte jelenlétével.

A napirendek elfogadása előtt Veszpréminé Varga Ildikó, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a júniusi szavazás eredményét. Mint elhangzott, Szákszenden a szavazóként megjelent választópolgárok száma 664 fő volt, a részvétel 54,47%-os. A polgármester választáson az érvényes szavazatok száma 653, míg az érvényteleneké 11 volt. Papp Attila Csaba független polgármester jelölt nyert 351 szavazattal. A képviselő-testület tagjainak választásán 651 érvényes és 13 érvénytelen voks került az urnákba. A megválasztott képviselők: Takács Áron József (397), Palotai Bence (394), Havasiné Orbán Ildikó (317), Klestenitz Miklós (298), Bodányi Endre Lajos (284), Veréb Zoltán (281).

A képviselők és a polgármester eskütételét, a Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadását, majd annak hatályba lépését követően titkos szavazással döntöttek a társadalmi megbízatású alpolgármester személyéről, s miután Klestenitz Miklósra valamennyien igennel szavaztak, a következő öt évben ő tölti be a tisztet.

A bizottságok összetételeiről is határoztak a képviselők. Az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság elnöki tisztét Bodányi Endre Lajos tölti be, képviselő-testületi tag Takács Áron József, külsős bizottsági tag Thissen Jolien Lennie. A Szociális- Kulturális és Sport Bizottság elnökévé Havasiné Orbán Ildikót választották, képviselő-testületi tag Palotai Bence és Veréb Zoltán, külsős bizottsági tag Takács Gyöngyi és Takács Tímea.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény szerint a polgármester illetményének és költségtérítésének mértékét konkrétan rögzíti, az attól való eltérésre nincs jogszabályi lehetőség. Ugyan nem a képviselő-testület dönt a polgármester illetményének mértékéről, de határozatában deklarálnia kell, hogy a polgármestert a törvény mely rendelkezése alapján, milyen összegű illetmény illeti meg – az alakuló ülésen ennek a kötelezettségnek is eleget tettek a képviselők, majd határoztak az alpolgármester tiszteletdíjáról. A szavazást követően Klestenitz Miklós alpolgármester köszönetét fejezte ki a bizalomért, a jelölésért, egyben bejelentette, tiszteletdíját maradéktalanul a falu javára kívánja felajánlani.

november

8 Idősek napja

  • Időpont: péntek 16:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház
december

15 Falukarácsony

  • Időpont: vasárnap 16:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház

Közmeghallgatás

2024. október 22., kedd 06:49

Október 30-án tart közmeghallgatást a szákszendi önkormányzat.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek