Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Megkezdték az Apple által tévesen levont összegek visszafizetését

2024. július 1., hétfő 09:46

A megérkeztek a jóváírások az Apple-től, amelyek meg is jelentek a károsult ügyfelek számláján – írja közleményében a Gránit Bank. Az Erste a Facebookon számolt be arról, hogy megkezdték az Apple által tévesen levont összegek visszatérítését.

A 24.hu értesülései szerint a Gránit Bank és az Erste mellett az OTP és a Wise ügyfeleihez is érkeztek már be visszatérítések.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton jelezte, hogy nem elégedett a visszafizetési folyamatok gyorsaságával, és felszólította a pénzforgalmi szolgáltatókat, hogy haladéktalanul kezdjék meg az ügyfelek kártalanítását. A jegybank azt is közölte, megerősítést nyert azon információ, hogy technikai hiba okozta a terheléseket.

A hiba az Apple webáruház nemzetközi bankkártyaelfogadó partnerénél történt, és a hiba következtében a múlt héten szerdán 18-20 óra között mintegy 780 000 jogosulatlan terhelés történt több mint 2 milliárd forint értékben a magyar ügyfeleknél.

Az MNB információi szerint a technikai probléma csak ebben az időszakban állt fent, a pénteki újabb ügyfélértesítések nem új incidens miatt következtek be, csak a korábbi téves terheléshez kapcsolódó üzenetek voltak.

A 24.hu arról ír, úgy tudják, a gondot az App Store alkalmazásbolt okozta, az applikáció az Apple ID-val összekötött fizetőeszközöket terhelte meg újra hónapokkal korábbi vásárlásokkal.

szeptember

14 Őszköszöntő

  • Időpont: szombat 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
október

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: péntek 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

  • Időpont: szombat 14:00
  • Helyszín: Szákszend

22 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Ne váljon áldozattá!

2024. május 6., hétfő 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek