Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Még lehet pályázni

2019. augusztus 23., péntek 06:35

Augusztustól újabb pályázati lehetőség érhető el a vállalkozók számára, amely tovább csökkenheti a munkanélküliséget. A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a még meglévő munkaerő-tartalék aktivizálása, a területi különbségek csökkentése és a hátrányosabb helyzetű térségek felzárkóztatása.

A 2019. elején indított program első ütemének keretében országosan 98 cég pályázott sikeresen, ami több mint 600 új munkahely létesítéséhez, valamint csaknem 1100 álláshely megőrzéséhez járult hozzá. Komárom-Esztergom megyében pedig 12 terv nyerte el a támogatást a tavaszi ütemben. Az összesen több mint 88 millió forintot fejlesztésekre, eszközbeszerzésekre fordítják a kedvezményezett gazdasági társaságok, amivel 37 új munkahelyet teremtenek térségünkben.

A pályázatot a beruházás helye szerint illetékes kormányhivatal részére kell benyújtani, a megvalósításhoz pedig 25-45% önerővel szükséges rendelkezni attól függően, hogy milyen jogcímen veszik igénybe a támogatást.

Formai és tartalmi szempontból a kormányhivatal ellenőrzi a benyújtott pályázatot, azonban a döntést a Pénzügyminisztérium hozza meg. A támogatásban részesülő vállalkozásokkal a kormányhivatal köt hatósági szerződést, amely alapján a vállalt kötelezettségeket ellenőrzik, a beruházás teljesülést pedig nyomon követik.

Pályázni 2019. szeptember 5-ig lehet, amelyről részletes tájékoztató és általános útmutató a kormányhivatal, valamint a Pénzügyminisztérium oldalán is elérhető.

KEM Kormányhivatal

szeptember

14 Őszköszöntő

  • Időpont: szombat 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
október

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: péntek 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

  • Időpont: szombat 14:00
  • Helyszín: Szákszend

22 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Ne váljon áldozattá!

2024. május 6., hétfő 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek