Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Megújul az út – döntött a kormány

2019. február 1., péntek 06:53

Tavaly szeptemberben volt a képviselő-testület vendége Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, aki akkor maga is elismerte, hogy a községbe vezető 8144 számú közút állapota rendkívül leromlott.

Annak ellenére, hogy nyáron mintegy 6 tonna anyagot használtak fel a kátyúk betömésére. Mint elmondta, 1 kilométer helyreállítása 120-150 millió forintba kerülne, így a 3,8 km-es szakasz felújítása meghaladná a 400 milliót.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a falvak népességcsökkenésének megállítására a kormány fejlesztési programot indít a kistelepüléseken. Az intézkedéscsomag részeként megújulhatnak a közutak is. Amennyiben a program valóban biztosít erre forrásokat, elképzelhető, hogy idén, vagy 2020. elején elkészülhet a bekötőút felújítása.

Nos, a jelek szerint az ígéretből valóság lesz, hiszen a decemberben kihirdetett kormányhatározat mellékletében szerepel a 8144-es út szerepel a felújítandók között.

Mint azt László Kálmán polgármestertől megtudtuk, a kormány elkülönítette a szükséges összeget, és felszólította az innovációért és technológiáért felelős minisztert a szükséges előkészületek megtételére.

Az első ütemben a tervek szerint a császári elágazástól a száki településrészen lévő első buszmegállóig valósulna meg a beruházás.

szeptember

14 Őszköszöntő

  • Időpont: szombat 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
október

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: péntek 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

  • Időpont: szombat 14:00
  • Helyszín: Szákszend

22 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Ne váljon áldozattá!

2024. május 6., hétfő 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek