Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Újévi koncert

2017. január 16., hétfő 09:10

Dupla teltházas előadással nyitotta a kulturális évadot hétvégén az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar. A művelődési központ színháztermében szombaton elsősorban a rokonok, barátok foglalhatták el helyeiket a nyilvános főpróbán, majd vasárnap következett az „éles” bemutató.

Ahogyan azt Kiss Zita, az est háziasszonya megfogalmazta: 2016. a zenekar életében az elismerések éve volt, hiszen – többek között - bekerültek a megyei értéktárba, megyei Príma Díj jelölést kaptak, Komárom-Esztergom Megyéért kitüntetéssel ismerték el munkásságukat, kiemelt aranyminősítéssel zárták a nemzetközi fúvószenei fesztivált, Sági Richárd karnagy pedig városi kitüntetést vehetett át.

Az est folyamán Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket – köztük László Kálmán szákszendi polgármestert - és méltatta az együttes művészeti elkötelezettségét. Utóbbi arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei évben arról kell megemlékeznünk, hogy 1937-ben kezdődött ezen a területen az a bányászati tevékenység, aminek köszönhetően Oroszlány azzá vált, amit ma is látunk. Jól működő, modern, élhető város, s ez még akkor is igaz, ha mára csak az emlékek maradtak meg a szakmakultúráról.

- Az önkormányzat a bányásznapon szeretné méltó módon, nagyszabású programsorozat keretében megidézni az elmúlt 80 évet, amihez széleskörű összefogás és hatékony együttműködés szükséges. Olyan, ami az előkészületektől a záró feladatokig egybefogja, megmozdítja a település polgárait. Ehhez kérem a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar segítségét – fogalmazott a városvezető.

Stílszerűen, a Jó szerencsét indulóval vette kezdetét a műsor, amit az első részben elsősorban „komolyabb” művek követtek, majd a vidámabb darabok következtek, köztük filmzenék és ritkán játszott kompozíciók.

Az együttes koncertjeinek hagyománya, hogy mindig valamilyen meglepetés is szerepel a repertoárban. 2015-ben egy hard rock feldolgozást interpretáltak a Deep Purple-től, tavaly Máté Péter, Zene nélkül mit érek én című songjának feldolgozása hangzott el, míg idén egy LGT szám zárta a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar élményszámba menő évadnyitóját.

szeptember

14 Őszköszöntő

  • Időpont: szombat 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
október

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: péntek 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

  • Időpont: szombat 14:00
  • Helyszín: Szákszend

22 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark
november

8 Idősek napja

  • Időpont: péntek 16:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház

Blue Combat Day

2024. július 5., péntek 05:58

Oroszlányban rendezi meg július 13-án a Blue Combat Day elnevezésű rendőrségi programot a Komárom-Esztergom vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek