Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Cudar hideg jön

2017. január 5., csütörtök 06:37

Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

A tüzelő- és fűtő berendezések fokozott használata során is minden esetben be kell tartani a használati szabályokat, valamint csak és kizárólag megfelelő tüzelőanyagot tanácsos használni. A nyílt égésterű tüzelő- és fűtő berendezések használata során még rendkívül hideg időjárás esetén is biztosítani kell a megfelelő levegő-utánpótlást, mert ennek hiányában veszélyes koncentrációban alakulhat ki szén-monoxid.

Valamennyi közlekedési ágazatra hatással van a rendkívül hideg időjárás, ezért hosszabb menetidőkre és fennakadásokra kell számítani. Csak a téli időjárási körülményeknek felkészített gépjárművel tanácsos útnak indulni és érdemes a megszokottnál több üzemanyagot tankolni.

A közműszolgáltatásokat közvetlenül és közvetve is érintheti a jóval a fagypont alatti hőmérséklet, ezért esetleges átmeneti kimaradásokra, akadozásra is lehet számítani. A tartósan fagypont alatti hőmérséklet kedvez a nyílt vízfelületek jegesedésének, a befagyott vizek szabadidős programoknak adnak helyet. Fontos tudni azonban, hogy csak a kijelölt helyeken és csak a megfelelő jégvastagság mellett biztonságos a jégen tartózkodás, beszakadás esetén pedig azonnal a tűzoltók segítségét kell kérni.

A mobiltelefont otthon és lehetőség szerint útközben is célszerű feltöltött állapotban tartani, valamint használni a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ), illetve figyelemmel követni a hatósági, a szolgáltatói és a meteorológiai tájékoztatókat.

Aki balesetet vagy tűzesetet észlel, esetleg balesetet szenvedett, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot és kérje a tűzoltók segítségét. A rendkívüli hidegben még inkább számít minden perc, amivel hamarabb érkezhet meg a segítség.

BM OKF

szeptember

14 Őszköszöntő

  • Időpont: szombat 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
október

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: péntek 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

  • Időpont: szombat 14:00
  • Helyszín: Szákszend

22 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Ne váljon áldozattá!

2024. május 6., hétfő 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek