Heves vármegyében épül az ország harmadik zenélő útja

2024. július 10., szerda 05:00

Július végétől megszólalnak a dallamok az ország legújabb, harmadik zenélő útján, amely Heves vármegyében, a 21-es úton épül – írja a 24.hu.

A projekten hetek óta dolgoznak, és bár a helyszínen felmarták az aszfaltot, és újra nekiláttak a felfestésnek, nem kell újrakezdeni a munkát, ez a folyamat része. A lap megkeresésére az Építési és Közlekedési Minisztérium azt írta, a zenélő aszfalt építési munkái még nem fejeződtek be.

A válasz szerint az eddig elkészült felfestések próbaszakaszok voltak, ahol hangzásokat, dallamrészleteket teszteltek. Ezek alapján készül el az akusztikus burkolati jel végleges felfestése. Ezt a külső sáv teljes marása és a kopóréteg aszfaltozása után végzik el a legyártott sablonok segítségével.

A munkák két ütemben készülnek el, a két munkafolyamat között ideiglenesen feloldják a forgalomterelést. A tervek szerint a munkálatokat július végére fejezik be, akkor szólalhat meg az ország legújabb zenélő útja, amely az Ismerős Arcok „Nélküled” című slágerét játssza majd.

Az országban jelenleg két zenélő út van: a 27-es főút az „Érik a szőlő” című népdalt játssza, a Kaposvárra vezető 67-es úton a Republic „67-es út” című örökzöldjének dallamai szólnak.

Kevesebb